28 December 2015

Favoriti 2015. | Dekorativa

Godina koja se lagano bliži kraju bila je dovoljno duga da mi dopusti isprobavanje različitih makeup poslastica. Kod šminke je priča jednostavnija, puno je lakše i brže doneti konačan sud o tome dopada li nam se nešto, ili ne. Ispunjava li prohteve, ili ne :) U odnosu na preparativu za koju je ipak potreban ozbiljniji pristup, duži period korišćenja da bi se skupile činjenice za preneti dalje. Ove godine otkrila sam nove brendove, počastila se stvarčicama koje ranije nisam bila u prilici kupiti i drago mi je da jesam. I danas sa vama želim podeliti upravo proizvode kojima se, bez obzira na sve, uvek vraćam. To je valjda najbolji dokaz da su mi najdraži i da ih mogu svrstati u kategoriju favorita. 
U kategoriji tekućih podloga istakla bih trojac koji mi zadaje probleme prilikom odluke- koji poneti u slučaju da putujem, pa ih uglavnom skupa zguram u neseser, nadajući se da isti neću pokidati :) Trebam li veći neseser? :) Nars All Day Luminous Weightless Foundation- jedna velika kupovina u 2015. i jednako veiko oduševljenje! Posebna, unikatna formula na koži deluje vrlo prirodno i prijatno. Rekla bih da je ovaj proizvod apsolutna kontradiktornost jer ono što vidite i osetite u bočici nije jednako sadržaju iste. Odlične pigmentacije, na licu deluje savršeno i kao deo dnevne i večernje šminke. Jednostavno, morate ga probati da bi shvatili o čemu govorim. Detaljnu recenziju pročitajte ovde. Esence Soft Touch Mousse- je jedan od ''igramo na sigurno'' proizvoda koji obožavam i moram imati (u rezervama). Penasta formula lako se kupi kistom, još lakše nanosi i stapa s kožom. Licu daje poseban, skoro photoshop-iran efekat, može se nadograđivati, a izbor nijansi je odličan za sve nas s vamp tenom :) Na mojoj koži nema manu i preporučujem ga svima. Ove godine i Catrice je predstavio puder u peni, no izbor nijansi mi ne odgovara, iako je formula jednako dobra. Bourjois 123 Perfect- tekući puder koji sam kupila impulsivno, za vreme sniženja u Kozmu (40%, šteta da se propusti :D). Inicijalno sam došla po nešto drugo, a izašla s ovim mališom u vrećici, pitajući se jesam li fail-ala. Prvi susret kože s ovom podlogom bio je vrlo prjatno iskustvo, kako pod prstima, tako i vizualno. Na mojoj mešovitoj koži radi kao da ima sopstveni um- matira što se sija, ujednačava nesavršenosti, ne ističe suve delove. Savršenstvo. Već sam kupila dodatnu bočicu :) Čujem da su neki oduševljeni, dok drugi tvrde da im je ova podloga žestoki promašaj. Valjda se radi o proizvodu koji ili volite, ili ne. 
Ove godine primer game beše very strong :), ali bez obzira na sve, uvek bih se vratila Prime and Fine od Catrice-a. Healthy Look Primer- koristim od početka jeseni i ljudi dragi, ovo je čudo! Boje kajsije, nanosi se baš lagano i ravnomerno, a pigment ostaje na koži u laganoj meri. Kako je formulacija bazirana na uljima argana i shea putera, izvrsno omekša kožu i učini je krasnom pod prstima. Nakon što se upije, na licu ostavlja predivnu blistavost, vizualno umanji pore (kao da ih popuni, ja ih jedva vidim), pruža uočljiv soft focus efekat i koža ima zdrav sjaj. Može se nositi samostalno, ili kao baza za puder. Meni je izvrstan nakon umorne, neprospavane noći, kad je koža bez sjaja i kad se ne osećam baš najbolje- definitivno tako ne izgledam ;) Odličan, odličan proizvod Catrice! Pore Refining Anti-Shine Base- transparentni je rođak prethodnika :) Izvrsna baza za blago matiranje i držanje šminke na okupu i do 12 sati bez mrdanja. Probala sam zaista dovoljno sličnih proizvoda, a uvek se vratim upravo ovom jer je pristupačan, funkcionalan, na koži ne izaziva nikakav nered, ne sadrži parfeme i lako je dostupan. 
Korektori, proizvodi za prekrivanje nesavršenosti uvek su moćno tajno oružje jer su im pakovanja malena, odlična za imati uz sebe. No ja sam se ove godine odlučila na apsolutno nepraktično- ako govorimo o putovanju, ali pakovanje u vidu palete i čak 8 različitih nijansi za maskiranje :) Makeup Revolution Cover & Conceal paleta- jedan od proizvoda koji sam kupila misleći kako ću probati i eventualno zaboraviti, jer... eto, lenja sam, ne znam... ali moram vam se pohvaliti činjenicom da paletu i te kako koristim, skoro pa svaki dan. 8 nijansi pruža savršen izbor za prekrivanje različitih područja i problema (podočnjak, bubuljica, ožiljak, crvenilo...), a detaljnije utiske o proizvodu možete pročitati ovde. Nars Radiant Creamy Concealer- još jedna ''velika'' kupovina u 2015. Korektor u nijansi Chantilly pomogao je da onaj famozni trougao ispod očiju izgleda blistavo i sveže, kao da sam spavala 12 sati :) A nisam ;) Life hack! Formula je iznenađujuće gusta, pigmentacija na odličnom nivou i ako se razumno koristi neće se uvlačiti u linije ispod oka. Uz dobar setting traje i do 10/12 sati. Eveline ArtScenic korektor- stara ljubav kojoj se godinama vraćam. Ovaj korektor je nešto najbolje u kategoriji, u droogerijskom rangu. Cena mu je presmešna za ono što nudi, a to je savršeno prekrivanje, postojanost i odličan izbor nijansi. Definitivna preporka svima koji nisu probali, a detalju recenziju potražite ovde. NYX HD Concealer- malo sam eksperimentisala s žutom bojom, i onda sam došla na ideju kako bi boja lavande bila super za highlight ispod regularnog korektora. Posledica takvog razmišljanja beše kupovina ovog mališe u nijansi Lavender i moram vam priznati da je super! Iako, dok ga nanosim, izgledam kao vanzemaljac :D dobrim utapkavanjem i blendanjem postižem savršene rezultate odmornog, blistavog izgleda. Nanosim ga u minimalnim količinama kako bih izbegla kontra-rakun efekat (bele krugove, doh!) i baš mi se dopada.
Ah te obrve! Tanke, pune, prirodne, nacrtane, istetovirane, geometrijskog oblika, zalepljene :D You name it! Obrve i sve vezano za ovaj detalj na licu beše vrlo eksploatisana tema u 2015. Ja sam svoje zadržala onakvim kakve su oduvek bile: prirodne, čupave, dosadne :D No nisam bila imuna na uređivanje istih, a u tome su mi bez pogovora pomagali mališani s fotografije iznad. Essence Make Me Brow- gel maskara u tamnijoj nijansi od dve ponuđene. Čini mi se da u sebi sadrži sitne... nazovimo ih dlačice koje meni lično ne smetaju, ali ne znam da li bi trebale ponuditi opciju popunjavanja obrva? U svakom slučaju, proizvod je odličan, četkica je savršene veličine da popuni obrve, a ne razmaže višak proizvoda na kožu okolo. Catrice Eyebrow Filler Perfecting & Shaping gel- sličan prethodniku, s nešto većom četkicom. Volim ovu maskaru jer nijansa savršeno odgovara mojima, a sadrži i sitne dlačice (daleko diskretnije nego Essence) koje se fino ukomponuju u celu priču. Proizvod je dugotrajan, ne razmazuje se, iako obrve često ''zagladim'' prstima :) savršen. NYX Tame & Frame gel- nešto, za mene, potpuno novo i iznenađujuće dobro. Ovaj gel mi je bolji od ABHDP, ali imajte na umu da ja imam obrve, dakle- nemam ih potrebu crtati. Odličan i vrlo postojan na obrvama, bez razmazivanja, ovaj proizvod ima moje preporuke, a detaljniju recenziju pronaći ćete ovde. Essence How to make Brows Wow- paleta senki i highlightera za obrve i luk ispod obrve. Volim ovu paletu jer sadrži 3 različite nijanse koje su odlično pigmentisane i postojane. Osim što je vrlo zadovoljavajuće kvalitete, paleta izgleda baš kjut. Detaljnije o proizvodu pročitajte ovde
Još polovinom februara znala sam da ću ovaj proizvod svrstati među favorite u kategoriji maskara jer se radi o najsavršenijoj formuli, četkici, efektu, svemu! Maybelline Lash Sensational maskara je potpuni pogodak ovog brenda! Moje trepavice nisu zahtevne, stoga ne tražim previše od jedne maskare: želim naglasiti prirodnu dužinu i uvijenost bez otežavanja, želim moćnu pigmentaciju i formulu bez grudvica, a opet da deluje vamp i uočljivo. Ova maskara radi sve to, pa i više. Jedina moguća mana je što se nešto teže skida, ali oprošteno joj je. U favorite svrstavam i njenu sestru s ekstra crnim pigmentima koja je jednako dobra, iako preferiram ovu ''običnu'' verziju. Detaljnu recenziju pročitajte ovde.
Artdeco High Precision Liquid liner- eyeliner je s najperfektnijom formulom i najfinijom četkicom. Satenski finiš, bez osećaja da uopšte imam eyeliner na kapcima, formula koja se suši brzo i ne razmazuje čine ovaj proizvod vrdnim svake pohvale. Inače nisam fan eyelinera u flomasteru, ali me je Artdeco preobratio :) Detaljna recenzija je ovde. Dostojno jeftinija alternativa prethodnku je Eveline Professional Art Makeup eyeliner, odličan flomaster koji ostavlja punu, bogato pigmentiranu liniju koja je vrlo otporna na razmazivanje. Finiš je nešto drugačiji, malo više mat, ali pristaje savršeno i dopušta laganu manipulaciju.
Sleek Blush- rumenilo u nijansi Pomegranate nešto je za šta nisam bila uverena kako će mi pristajati, no ova moćno pigmentirana nijansa deluje savršeno na obrazima ako se nanese minimalno, uz dobar blend. Detaljnije o proizvodu pročitajte ovde. Catrice Multi Matt- rumenilo gradacijske strukture koje na obrazima deluje vrlo decentno, sveže, prirodno. Mekane, svilenkaste formule mat finiša, ovo rumenilo lagano je za nanošenje i blendanje. Moj je čest izbor za dnevnu verziju šminke. Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder- bronzer i highlighter u izvrsnoj kombinaciji koja na koži deluje baš lepo. Dopada mi se ova kombinacija, iako sadrži sitne reflektirajuće čestice, ne deluje napadno. Multipraktičan proizvod koji je došao u moj neseser s prolećem, a s vama sam podelila i detaljnija zapažanja uz prolećni look ovde
Moja najbolja prijateljica, ako govorimo o highlighterima, Mary-Lou Manizer pobrinula se da naša veza bude toliko čvrsta da jednostavno ne želim drugi highlighter! Savršene pigmentacije, još savršenijeg efekta, nošena danju, ili noću, ova lepotica podiže svaki look. Da ste me pre godinu dana pitali bih li nanosila highlighter svaki dan, rekla bih vam- nema šanse. Pitajte me danas :) Detaljnije o proizvodu pročitajte ovde
Bitan segment kod nas mešovitokožaca :) je upravo setting, odnosno potvrđivanje i zaključavanje tekuće podloge na način da kritične zone ne prosijaju kroz određeni period (ja to volim zvati i kupovina vremena do usijanja... don't ask). Moji favoriti u ovoj kategoriji su sledeći:
Bourjois Healthy Balance- puder u kamenu koji koristim čitavu deceniju. Odlične, svilene teksture na koži deluje vrlo prirodno, ne ističe pore, može se nositi i samostalno. Uvek u neseseru imam jedno pakovanje. Bourjois Silk Edition- puder u kamenu koji sam počela koristiti u ovoj godini i što ga duže koristim, više ga volim. Mekan poput svile, na koži deluje baršunasto, T zonu drži u redu i do 6 sati i ja ne mogu biti više zadovoljna. Detaljno sam ga opisala ovde. E.L.F. High Definition Powder- ili moja potraga za legendarnim Laura Mercier zamenikom u nedostatku loose setting pudera ovog brenda. Ovaj puder u prahu zaslužuje da se o njemu priča puno više! Odličan je za setting korektora u regiji ispod oka. Zaustavlja nakupljanje i boranje u sekundi, fiksira kompletan makeup tako da traje celi dan, ne deluje brašnasto i ne reflektuje se na fotografijama. Koristim ga od početka godina, a recenziju nisam pisala jer ga nisam uspela fotografisati onako kako sam zamislila :) Budem. 
Kad smo kod senki, ja se zaista ne umem obuzdati i bilo mi je teško izdvojiti samo jedan proizvod, pa sam fino svrstala sve one koje koristim redovno. Sleek Oh So Special & Sleek Vintage Romance- dve savršene palete s nijansama koje su nosive u svim prilikama. Volim Sleek proizvode, a senke su im vrhunske kvalitete. Mekane, ne rasipaju se, lagano se blendaju, metalik, sedefaste, mat ili satenske završnice... ne može bolje! Oh So Special koju vidite na fotki je treća po redu koju koristim i to je dovoljan pokazatelj koliko je volim, a Vintage Romance je inspiracija za neke buduće look-ove koje ću s vama podeliti u godini pred nama. Detaljnije utiske o Oh So Special paleti potražite ovde. Makeup Revolution Flawless paleta- s čak 32 nijanse za hrpu različitih look-ova. Mene ove nijanse inspirišu i rađaju lude ideje. Možda vam ih jednog dana pokažem ;) Detaljnije o paleti > ovde
Sigma Eye Shadow- u nijansi Fawn je moj izbor kada želim začiniti dan, ili dosadan poslovni makeup s malo blistave čarolije. Nijansa koja je zlatna kombinacija taupe i zlatne bež na kapcima deluje impresivno. Očekujte je u nekom od narednih look-ova. Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes senke- još jedan od super noviteta ovog brenda u 2015. Od tri nijanse koje sam kupila, dve su se pronašle u svakodnevnoj upotrebi kao izvrsna podloga za senke, ili samostalno nošene. Creme de Rose i creme de Nude imaju moju preporuku, a ukoliko vas zanimaju detalji i swatchevi, kliknite ovde. Essence Effect senka- u nijansi Brazil's sunset predivna je bronzana, poput tečnog metala. Na kapcima deluje prekrasno. Može se nositi samostalno, ili kao podloga za senku i u obe kombinacije deluje... wow! Oduševljena sam kvalitetom i postojanošću, stoga ima moje preporuke. Essence All About Nudes- ako bih bila prisiljena izdvojiti samo jedan proizvod koji me je istinski oborio s nogu u 2015. bila bi to upravo ova paleta. Ljudi moji... ovo je nešto što morate imati! Kakav UD! Kakve NAKED palete! A probala sam ih većinu. Essence je napravio pravi boom ovom paletom. Od kad je došla u moje posedstvo, nije prošao jedan dan, dakle- niti jedan dan, a da je nisam nosila. Prekrasna je! Od nijansi, finiša, pigmentacije, pun pogodak! Jako je volim (ne da se primetiti, jel da :)) i definitivno planiram zalihe :D (rekoh da neću biti hrčak... al' ovo je iznimka). Swatcheve potražite ovde
Ruževi mat finiša bili su game changers u 2015. Skoro svaki brend proizveo je liniju mat ruževa uz insistiranje da su njihovi baš najbolji :) Puno se govorilo o Auri, NYX-u, Colourpop-u, OCC-u, GR-u i tako bliže, i tako dalje... Ja sam se opredelila za NYX Soft Matte Lip Cream u nijansama Copenhagen (klik ovde) i London. Copenhagen je za one prigode kada se osećam sigurno, samosvesno :P i lepo s naglašenim usnama. Poput višnje na vrhu kolača, divan je. A London je na mojim usnama skoro svaki dan. Pre kupovine razmišljala sam o nijansi Stockholm, ali kako ista vuče na rozikasto, a već imam sličnih nijansi, London je bio konačna odluka :) Sleek Matte Me- ruž u nijansi Birthday Suit bio je poklon samoj sebi :) Ukoliko baš jako preferirate mat finiš, dakle- hardcore mat, onda je ovo ruž po meri. Počinje tečno, a u samo nekoliko sekundi suši u najmat mat mat! :D Usne je obavezno hidrirati dobrim balzamom, a kad se osuši postojan je i do 3 sata, bez potrebe za popravkama. Ja pišem svoje iskustvo, neke devojke žalile su se da je formula previše suva, da se skida i ljuspa i jednostavno ne odgovara. Meni je odličan, ali ponavljam, baš je jako mat. Može malo stisnuti usnice ako nisu dobro pripremljene. Nijansa je kombinacija mauve, nude, pink-bež... ne umem objasniti, ali je jako lepa :) 
I za sam kraj, selekcija ruževa koji su me oduševili u 2015. Kao što se da primetiti, radi se o vrlo dostupnim brendovima. Essence ruževi iz Merry Berry kolekcije izvrsni su kvalitetom i jako se lepo ponašaju na usnama u različitim uslovima (jelo, piće...). Ne razlivaju se, ne precrtavaju, baš su odlični i meni lično bolji od većine isprobanih. Swatcheve sam vam pokazala ovde, pa svakako pogledajte :) Essence Come Naturally je moj izbor za svaki dan. Odlična mi je ta mauve/nude nijansa i baš imponuje tenu. Detalje i swatcheve potražite ovde. Catrice Shine Appeal Fluid ruž u nijansi Better Make a Mauve odličan je za lagani svakodnevni look. Nije jako postojan, ali se lako popravi, pa nema problema. Super mi je ambalaža i prisustvo reflektirajućih čestica. Catrice mat ruž iz Alluring Reds kolekcije pravo mi se svideo i baš sam zadovoljna kako se na usnama ponaša i izgleda. M-Attempt to conquest divna je hladno-crveno-rubin, nijansa koja baš deluje moćno! Znam, prečesto koristim ovo poređenje, ali kad je moćna :D Detaljne swatcheve potražite ovde

Nećete verovati, ali došli smo do kraja :D Veliki je izazov rezimirati jednu godinu u beauty pogledu, pa ćete, nadam se, razumeti mini novelu :) Sve su ovo moje kozmetičke bebe koje uvek rado delim s vama jer dobra preporuka zlata vredi. Makar je to moje mišljenje :) Pišite mi kako vam se dopadaju moji dekorativni favoriti. Imamo li zajedničkih ljubavi i koji su to proizvodi vas oduševili ako govorimo o šminkanju i ulepšavanju? Hvala vam što čitate i što ste svojim komentarima doprineli da ovaj online kutak bude bogatiji i lepši kroz celu 2015. Do narednog puta, budite zdravi, nasmejani i pametni  :*


SHARE:

10 comments:

  1. Obožavam NYX Copenhagen, meni je na usnama svaki put ukoliko idem negde kad je već kasnije popodne/veče! Obožavam ga, a zanimljivo je da ga moj dečko takođe obožava (na meni naravno :D). Tako smo jednom šetali i vidim devojku sa divnim ružem koji podseća na Copenhagen (možda je i bio), te iskomentarišem kako ima divan karmin, a na to će moj dečko: "Pa Copenhagen..." i ja ostanem zblanuta, jer obično ne primećuje takve stvari :D Opet sam se raspisala, ali morala sam ovo da podelim sa svetom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D A, dobar je! To je prava ljubav, kada pamti nešto što je tebi važno :)))
      Husband material :D

      Delete
  2. Kao i s preparativom, baš lijepa ekipica :) Dijelimo dosta proizvoda :) Ja ove godine nisam puno eksperimentirala s novim makeup proizvodima, više sam se bazirala na preparativu jer muku mučim s kožom, no moram priznati da izgleda puno bolje nego početkom godine, tako da mislim da ću se nagodinu više posvetiti makeupu. Posebno si me zainteresirala za Nars korektor, ja tražim neki koji će prekriti tamne krugove, a ne izgledati cakey

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super, ma vć sam ti napisala :) nas dve imamo slične afinitete :D
      Mislim da si napravila odličnu odluku jer samo na lepoj, negovanoj i zdravoj koži šminka izgleda dobro. Nars RCC je osličan, ali treba ga nanositi u malim količinama jer je dosta kremast i preterivanjem postaje haos ispod očiju :) Inače, koristim ga samo za podočnjake, za sve ostalo je dosta svetliji i baš se vidi :)

      Delete
  3. Sviđa mi se tvoj odabir i znam da je bilo jako teško izdvojiti ono najdraže tijekom cijele godine. O nekim proizvodima dijelimo isto mišljenje, a posebno si me zainteresirala za Sleek korektor...već ga tražim po internetu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marijana, drago mi je da ti se dopada :) Da, baš je izazov prisetiti se svega isprobanog i sabrati utiske. Nisam sigurna na koji si tačno korektor mislila, ali ovi sa fotke gore imaju moj palac gore jer su sjajni. :)

      Delete
  4. Draga Misha, vecina tvojih favorita su i moji :) Ja gomilu proizvoda ne bih nikada primetila, ali kad procitam tvoje recenzije i preporuke, uopste ne razmisljam, odmah kupujem! :) :) I, niti jedan put nisam ostala razocarana, naprotiv, uvek se odusevim! :)
    Tako da, ti si moj beauty guru, i hvala ti za sve pametne kupovine :)
    U novoj godini ti zelim sve najlepse, zdravlje pre svega, a sto se bloga tice, da budes jos bolja i uspesnija (ako je to moguce) :)
    :* :* :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ana <3
      Prvo, hvala na ovako divnom komentaru, baš si me raznežila :) Daleko sam ja od gurua, ali ako moje sugestije, komentari i razmišljanja pomažu da za sebe odabereš najbolje- nema veće sreće!
      Hvala i na divnim željama, ja ću tebi poželeti dobro zdravlje, osmeh na licu i hrpu razloga da budeš zadovoljna i ponosna :*
      Stvarno si me ostavila bez teksta (ne da se primetiti s obzirom na dužinu komentara hahaha), hvala ti od srca na svemu i čitamo se i u 2016. :* :* :*

      Delete
  5. I ja volim Essence ruzeve :), a ovaj Eveline ajlajner mi nazalost nije odgovarao. Moram da probam Maybelline maskaru, Silk Edition puder i Essence penasti puder, i to cu uraditi uskoro nadam se :). Srecna ti Nova godina Misha, da budes zdrava i srecna ! Puno pozdrava od Kristine :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta zbog eyelinera, ali razumem. Svako preferira ono nešto što mu odgovara, ja do skoro nisam mogla smisliti eyeliner u flomasteru :D
      Maskaru probaj što pre, odlična je :)
      Hvala puno na divnim željama draga Kristina, i ja tebi želim odlično zdravlje, hrpu razloga za osmehe i da ti 2016. ispuni samo najlepše želje :*

      Delete

Thank you for your kind comments, they mean a lot as the best form of feedback :) Feel free to come back anytime! // Hvala na komentarima i vremenu koje odvojite za pisanje istih, oni su najbolji feedback mog rada :) Dobrodošli ste da se vratite kad god to poželite!

© CROSSING BEAUTY. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig